30 Aralık 2014 Salı

Parmak izi tanıma artık güvenli değil

Kaos Bilgisayar Kulübü adındaki siber korsan grubu, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in parmak izini klonladığını iddia etti.

Kulübün üyelerinden Jan Krissler, bakanın parmak izini basın toplantısında çekilmiş resimleri ve bir bilgisayar yazılımı kullanarak klonladığını söyledi. Krissler, bunların haricinde elinde bakana ait hiçbir belge ya da fiziksel veri bulunmadığının da altını çizdi.
Uzmanlar parmak izine dayalı verilerin güvenli olmadığının bir süredir bilindiğini söylüyorlar. Krissler basın toplantısında, Bakan Von Der Leyen’in parmak izini nasıl klonladığına da ayrıntıları ile açıkladı. Bilgisayar korsanı, Savunma Bakanı’nın Ekim ayında düzenlediği bir basın toplantısında çekilen ve baş parmağını çok yakından gösteren bir resmi kullandığını, bunu diğer açılardan çekilmiş başka resimlerle desteklediğini belirtti.
Bilindiği gibi günümüzde biyometrik güvenlik sistemlerinin artmasıyla birlikte birçok telefon üreticisi de ürettikleri cihazlarda parmak izi tanımlama sistemlerine yer veriyor. Bu gelişme ile birlikte, Apple ve Samsung’un da aralarında bulunduğu teknoloji şirketlerinin, bu duruma ne tarz bir önlem alacağı da merak konusu olmayı sürdürüyor.
Konuyu değerlendiren İngiltere Surrey Üniversitesi’nden siber güvenlik uzmanı Prof. Alan Woodward, “Yüz tanımlama ya da parmak izi gibi değişmeyen verileri taklit etmek çok kolay değil. Buna karşın birçok kişi bunların kopyalanabildiğini biliyor, bu nedenle de çok iyi birer güvenlik yöntemi olarak kabul edilmiyorlar” şeklinde konuştu.
Buna karşın insanların parmaklarda damar tanımlama, yürüyüş biçimi analizi gibi biyokimliklerin canlı olduğu veriler aramaya başladığını belirten Woodward, insanların bu verileri günlük yaşamlarında sergilediğini ve bu nedenle bunları daha çok tercih ettiğini vurguladı.
kaynak : btnet

0 Yorum: